Circuit Egipt
Croazieră pe Nil

Cairo - Aswan - Croazieră pe Nil - Luxor - Hurghada 
Plecare: 21.09.2018 (11 zile/9 nopți)

Descoperă Egiptul Antic și acordă-ți un sejur relaxant la Marea Roșie
Cairo - Aswan - croazieră pe Nil - Luxor - Hurghada

Tarife persoană/cameră dublă:
 Plecare 21.09.2018 - 1175 €

Egiptul Antic este un subiect nesfârșit de admirație, mister și interes viu de sute de ani. TUI TravelCenter vă invită într-un program complet, personalizat, în care veți (re)descoperi lumea antică a faraonilor cu templele lor mărețe, situri UNESCO care vor consuma mulți pixeli din aparatele foto, continuând cu o relaxantă croazieră pe Nil celebrând viața boemă și culminând cu un sejur la Marea Roșie în binecunoscuta stațiune Hurghada.
 
Oferiți-vă un Sejur de neuitat într-un program inedit!
 • Plecare: 21.09.2018
 • Durata: 9 nopți/11 zile
 • Cairo - Aswan - Luxor - Hurghada
 • Tarif: de la 1.175 Euro/persoană in cameră dublă
Contactează-ne la:
031 438 73 21

Detalii program Circuit Egipt - Croazieră pe Nil, pe scurt:

 • Pachet 9 nopți cazare in hoteluri și vas 5*;
 • O noapte - vagon de dormit tren Cairo – Aswan;
 • Masă conform program;
 • Vizită 1 zi întreaga cu intrare inclusă în zona piramidelor, Muzeul de egiptologie cu intrare inclusă;
 • Bilet de avion Otopeni – Cairo – Otopeni prin Istanbul/Atena;
 • Ghid local pe toată durata excursiei și însoțitor de grup vorbitor de limba română;
 • Transfer autocar;  
 • Taxe de aeroport și de viză incluse.
Vezi mai jos detaliile programului
 • Ziua 1 – București - Cairo (via Istanbul/Atena)
  18:50- Prezentare la Aeroportul Otopeni Henri Coanda pentru întâlnirea cu reprezentatul agenției Cocktail Holidays și îmbarcare pe cursa Aegean Airlines spre Cairo via Atena. Decolare din București la 20:50, sosire la Atena la 22:25 și plecare mai departe către Cairo la 23:55. Sosire la Cairo a II-a zi 00:50 (ora locală). Transfer la hotel Le Meridian Pyramids 5*, situat în zona piramidelor, cu priveliște superbă spre Piramida lui Keops. Cazare la hotel.
 • Ziua 2 - Cairo
  Mic dejun. Ziua începe dimineața devreme cu vizita exterioară a piramidelor din Giza. Istoria fascinanta a Egiptului Antic ne va face să ne întoarcem în timp cu 2750 de ani înainte de Iisus Hristos pentru a explora grandioasele monumente. Piramida lui Keops, Khefren, Micherinos sau Sfinxul sunt doar câteva dintre obiectivele pe care le vom explora în această incursiune în Cairo - cea mai importantă capitală a Egiptului Antic. Ziua continuă cu vizita la Palatul Parfumurilor unde ne vom delecta cu esențele specifice Egiptului Antic (lotus, papyrus, secretul deșertului, etc). Prânzul va fi servit la un restaurant local pe malul Nilului. Dupa masă, ne întoarcem din nou în timp vizitând faimosul Muzeu de Egiptologie care găzduiește peste 100.000 de piese expuse. Avem ocazia să admirăm vestitele comori ale lui Tut Ankh Amoun descoperite in mormantul lui in 1922. Dupa terminarea vizitei, dar nu înainte de a ne opri la un atelier de Papirus pentru a descoperi cum s-a reușit fabricarea hârtiei din Papirus. După terminarea vizitelor în cosmopolitul Cairo, ne îndreptăm spre gara din Giza, pentru a ne îmbarca în tren cu vagon de dormit și ne îndreptăm spre Aswan. Cina se va servi în tren.
 • Ziua 3 - Cairo – Aswan
  Mic dejun în tren, transfer de la Gara din Aswan la Hotel Helnan sau similar; după check-in, începem ziua cu vizita la gradina botanică din Aswan unde pot fi admirate diverse specii de plante originare din Africa, Asia, dar și din Europa. Grădina se află pe o insulă locuită până în 1899 de către locuitorii din Nubia și este unică în tot nordul Africii, găzduind peste 400 de specii de plante subtropicale și exotice.
  Ne întoarcem la hotel, cină și cazare la hotel în Aswan.
 • Ziua 4 - Aswan / Kom Ombo
  Check-out de la hotelul Helnan. Vă propunem o excursie opțională la cel mai important templu din Egipt - Abu Simbel - ridicat în timpul dinastiei 19, de către Ramsess al II lea. Inclus în Patrimoniul UNESCO, Abu Simbel este remarcabil prin masivele statui de piatră nisipoasă ale lui Ramses și ale soției sale Nefertari. Este un templu unic datorită modului în care Soarele pătrunde în interiorul camerei sacre, doar în două zile din an: 21 februarie - Ziua Regelui și 22 octombrie - Ziua Încoronarii sale. După terminarea vizitei, ne îmbarcăm pe vasul de croazieră 5* pentru a servi masa de prânz. Ne îndreptăm spre Kom Ombo unde se vizitează templul lui Sobek și Horus. Kom Ombo în Heroglifa (limba Egipteană veche) înseamna “pământul auriu” - motivul denumirii fiind legat de faptul că la o distanță de 70 km de la malul vestic al Nilului se află o mină de aur. Cina pe vas și petrecere (Galabia Party) unde ne distrăm, dansăm și participăm la diverse competiții. Pe timpul nopții vasul navighează catre Edfu.
 • Ziua 5 - Edfu
  Dimineața devreme se ajunge la Edfu unde se vizitează templul lui Horus Behdet, în traducere, Horus cel luptător. Pe peretele acestui important templu este inscripționată legenda care vorbește despre lupta dintre zeul Horus și zeul Set (unchiul lui Horus). Motivul luptei dintre cei doi a fost răzbunarea lui Horus pe Set, care l-a omorât pe Osiris, tatal lui Horus. Trebuie menționat că de la această legendă a pornit religia Egipteană Veche. Transferul la templu se face cu trăsuri cu cai. Micul dejun se va servi pe vas după terminarea vizitei templului. Ne îndreptăm mai departe spre Luxor, iar prânzul va fi servit pe vas. După masă, timp liber pentru relaxare pe punțile special amenajate sau la piscina de pe vas. În drumul nostru spre Luxor, trecem prin ecluza din Esna. Seara cină pe vas și timp liber pentru divertisment (o petrecere cu dans oriental și folcloric).
 • Ziua 6 - Luxor
  Mic dejun pe vas. Începem vizita în Valea Regilor unde vom avea acces la 3 morminte ale faimoșilor regi din perioada Egiptului Antic. Valea Regilor a fost folosită ca și necropolis timp de 500 de ani între dinastiile 18 și 20, cu aproxmativ 1500 de ani înainte de Iisus Hristos. Au fost descoperite 63 de morminte regale, ultimul și cel mai faimos mormânt descoperit aparținând faronului Tut Ankh Amoun (dinastia 18). Mormântul a fost descoperit intact, iar toate comorile sunt expuse azi la muzeul de egiptologie din Cairo. Continuăm vizita la templul reginei Hatshepsut – prima femeie faraon - unic prin tehnica de construcție. Mai departe, se vizitează siturile arheologice “Coloșii lui Memnon”.
  După ce terminăm vizita, ne întoarcem pe vasul de croazieră pentru a servi prânzul. După masă, continuăm pe malul estic al Nilului, la Templul Luxor cu frumoasele lui coloane și camera de naștere a lui Amenofis III. Vizităm apoi complexul de Temple Karnak, dedicat Zeului Amon Raa. Numele antic al cetății era Ipetisut ("cel mai ales dintre locuri"), aceasta reflectând superioritatea templului. Dimensiunile sale sunt impresionante: Catedrala Saint Paul din Londra sau celebrul Notre Dame din Paris ar fi pierdute între pereții lui. Seara cină pe vas, urmată de Galabia Party.
  Atentie! La vizită se recomandă o ținută sport (pantaloni scurți, bluză cu manecă scurtă, pălărie de soare, ochelari și încălțăminte sport închisă).
 • Ziua 7 - Luxor - Hurghada
  Mic dejun, check-out de pe vasul de croazieră la ora 7:00 dimineața și plecare cu autocarul spre Hurghada (208 km), superba stațiune de la Marea Roșie.
  Cazare, prânz și cină la hotel Sunrise Garden 5* All Inclusive sau similar. Timp liber pentru relaxare sau plajă.
 • Ziua 8 - Hurghada
  Mic dejun. Timp liber pentru relaxare sau excursii opționale. Vă propunem, opțional, o croazieră pe Marea Roșie (aproximativ 7 ore) cu masa de prânz inclusă pe vas. Pe durata croazierei aveți posibilitate sa faceți baie la Insula Giftun (timp la dispoziție aprox 1 ½ oră), precum și snorkeling în largul Mării Roșii, unde se pot admira diverse specii de pești colorați și corali de o frumusețe remarcabilă. Nu uitați costumul de baie, prosopul, crema de plajă și ochelarii de soare! Atenție: echipamentul pentru snorkeling se va oferi pe vas, dar vă recomandăm să veniți cu echipamentul personal dacă aveți (ochelari de snorkeling și tub). Cazare și cină la hotel în Hurghada.
 • Ziua 9 - Hurghada
  Mic Dejun. Timp liber sau excursii opționale. Jeep Safari este o alegere potrivită pentru a treia zi în Hurghada. Veți fi preluați de la hotel cu mașini jeep 4 x 4 în jurul orei 13:00, durata excursiei este de aproximativ 6 ore. Aventura în deșert începe cu o plimbare cu ATV-urile. Ne vom deplasa într-un sat de beduini pentru a descoperi viața și tradițiile acestora. Vom avea ocazia să admiram uimitorul apus de soare în deșert și vom face o scurtă oprire la mini grădina zoologică, pentru a vedea animalele din deșert. Seara o vom încheia cu cină și program artistic cu dansuri orientale și folclorice. După încheierea programului artistic ne întoarcem la hotel.  Atenție! Pentru această excursie se recomandă o ținută sport (pantaloni lungi, bluză cu mânecă lungă, eșarfă, pălărie de soare, ochelari și încălțăminte sport închisă).
 • Ziua 10 - Hurghada – Cairo
  Mic Dejun. Timp liber sau excursii opționale. Vă recomandăm o excursie cu submarinul galben pentru a admira coralii și speciile de pești colorați din Marea Roșie. Submarinul se scufundă timp de 30 de minute la o adâncime de 30 m (durata excursiei este de aprox 2 ore și 30 minute) sau timp liber pe plaja privată a hotelului. Check out la ora 12:00, dar putem folosi plaja hotelului până la ora 17:00; la ora 18:00 ne îndreptăm spre Aeroportul Internațional din Cairo.
 • Ziua 11 - Cairo – București
  Sosire la Aeroportul Internațional din Cairo la ora 00:30 pentru îmbarcare la cursa Aegean Airlines, cu decolare la 03:10. Sosire la Atena la 06:10 / și decolare de la Atena. 08:25 – sosire la București 10:00 (ora locală).
SERVICII INCLUSE:
 - 9 nopți cazare în hoteluri și vas 5* : Cairo 2 nopți, Aswan 1 noapte, croazieră 3 nopți, Hurghada 3 nopți;
 - Mesele conform programului:
Cairo demipensiune
Aswan demipensiune
Croazieră pensiune completă
Hurghada All inclusive;
- 1 noapte cu demipensiune in tren cu vagon de dormit;
- Bilet de avion Otopeni – Cairo - Otopeni cu Aegean Airlines prin Atena;
 - Bagaj de cală 40kg (divizate în 2 piese dintre care 1 piesă să nu depășească 32kg) şi max. 8 kg bagaj de mână pentru fiecare pasager;
 - Croazieră cu vizite la: grădina botanică /Aswan, Templul lui Sobeck/ Kom Ombo, Templul lui Horus/Edfu, Malul de est (Templul Luxor & Templul Karnak) și malul de vest/ Valea Regilor, Templul Hatshepsut și Coloșii lui Memnon;
 - Posibilitate de a face opțional excursia la Abu Simbel în ziua 4;
 - Taxe de aeroport;
 - Taxa de viză;
- Transfer în Cairo: Aeroport – hotel la sosire;
 - Transfer autocar cu aer condiționat, scaune rabatabile, sistem video audio, Luxor – Hurghada; Hurghada – Aeroport Cairo;
 - Bacșiș;
 - Ghid local pe toată durata excursiei;
 - Ghid însoțitor de grup vorbitor de limba română;
 - Asigurare medicala și STORNO indiferent de vârstă.
 
SERVICII NEINCLUSE:
 - Băuturi la mese (excepție Hurghada All inclusive);
 - Cheltuieli personale;
 - Intrarea în sala mumiilor în Muzeul de Egiptologie;
 - Intrarea în incinta piramidei;
 - Excursiile opționale și alte obiective care nu sunt incluse în program.
 
Notă: orarul de zbor poate suferi modificări.
 
EXCURSII OPȚIONALE
Abu Simbel - 90€/pers (Aswan), include transfer privat, ghid de limba română și taxa de intrare la temple;
durata excursiei 10 ore.
Barajul din Aswan și Templul Philae - 65€/pers, include transfer privat, ghid de limba română și taxa de intrare; 
durata excursiei  4 ½ ore.
Blue Lagoon (Hurghada) - 45€/pers, croaziera pe Marea Roșie include transfer privat, masa de prânz pe vas,
instructor de snorkeling și ghid local, durata excursiei 7 ore.
Excursie cu submarinul (Hurghada) - 70€/pers, include transfer privat, durata excursiei 2 ½  ore.
Safari (Hurghada) - 50€/pers, include transfer cu mașini Land cruiser 4x4, cina în stil beduin,
spectacol (dans oriental și folcloric), plimbare cu ATVuri, vizita la mini Grădina Zoologică, ghid local. Durata excursiei: 6 ore.
 
Notă: tarifele excursiilor opționale sunt informative și pot suferi modificări.
 
 
CONDIȚII DE REALIZARE A GRUPULUI
Grup minimum 25 de persoane. Pentru un grup de 20-24 persoane, tariful se majorează cu 30 EURO/persoană,
 - Pentru grup de 15-19 persoane cu 45 EURO/ persoană, pentru un numar mai mic de 15 participanți, prețul se recalculează sau excursia se reprogramează.

MODALITĂȚI DE PLATĂ
La înscriere, turistul achită 50% din valoarea excursiei, iar diferența cel mai tarziu cu de 21 zile înainte de plecare.
 
CONDIŢII DE ANULARE - TAXE DE ANULARE
De la momentul rezervării şi până la 30 de zile înainte de momentul plecării, penalizare *20%;
Între 19-15 zile înainte de momentul plecării, penalizare *50%;
Între 14-8 zile înainte de momentul plecării, penalizare *80%;
Cu până la 7 zile înainte de plecare sau pentru neprezentare la program, penalizare *100%.
 
* Procentele se referă la tariful total al pachetului turistic contractat
  
  
  
  
 

Oferă-ți un Circuit memorabil în Egipt
Rezervă-ți acum o vacanță inedită!

031 438 73 21